Meklēt

Preses relīzes

AS „Rīgas Piena Kombināts” īsteno individuālo pētījumu numurs 1.2.1.1/18/A/002 “Saldējumu un skābpiena produktu attīstība” Latvijas Pārtikas nozares kompetences centra (turpmāk - LPKC) projekta ietvaros.

LPKC mērķis ir atbalstīt vismaz 20 pētījumus atbilstoši definētajiem pētniecības virzieniem, attīstot jaunus produktus un tehnoloģijas nozarē un ieviešot tas ražošanā, tādējādi veicinot pētniecības un rūpniecības sektora sadarbību, kā arī nozares komersantu konkurētspējas paaugstināšanos.

LPKC savā darbībā aptver divus zinātniskos virzienus:

  1. Latvijas ražotāju produktu tirgus palielināšana, kas ietver:
  • Inovatīvi produkti un tehnoloģijas, sekojot aprites ekonomikas jaunākajām tendencēm (t.sk. eko-tehnoloģiski produkti, pārtikas drošības un kvalitātes monitoringa risinājumi);
  • Produktu iepakojuma risinājumi;
  • Pārtikas loģistikas risinājumi, t.sk. derīguma termiņu, uzglabāšanas laiku uzlabojošas un pārvadāšanas izmaksas samazinošas tehnoloģijas, tai pašā laikā, saglabājot augstu produktu kvalitāti un saīsinot ceļu no ražotāja līdz patērētājam.
  1. 2.Ražošanas pievienotās vērtības un konkurētspējas palielināšana, kas ietver:
  • Pārtikas blakusproduktu izmantošanas uzlabošana augstākas pievienotās vērtības produktos;
  • Lauksaimniecības un augļkopības pētījumi resursu izmantošanas efektivitātes uzlabošanai – piemērotākas sugas, audzēšanas tehnoloģijas;
  • Jauni, inovatīvi produkti ar augstāku pievienoto vērtību maksimāli izmantojot esošos tirgus, tehnoloģijas, citus ražošanas faktorus.

LPKC projekts tiek īstenots no 2019.gada 8.aprīļa līdz 2021.gada 31.decembrim. Kopējais ERAF atbalsta apjoms projektam sastāda 4 708 111,50 EUR.

Līdz šim “Rīgas Piena Kombināts” sadarbībā ar LPKC ir realizējis trīs pētījumus – “Skābo sūkalu izmantošanas iespēju izpēte piena produktu ražošanā”, “Termizācijas procesa izpēte skābpiena produktu apstrādei” un “Alternatīvo izejvielu izmantošana piena produktu ražošanā”.

Ziņa publicēta 31.05.2019

28.05.2019 12:00

FOTO: ČETRI SALDĀKIE “SALDĒJUMA FESTIVĀLA” MIRKĻI

 

Sestdien, 25.maijā, Jūrmalas Kūrorta svētku ietvaros pozitīvu emociju piepildīts norisinājās vasaras sezonas garšīgākais pasākums – “Saldējuma festivāls”. Skaistajā Dzintaru pludmalē pulcējās desmitiem tūkstoši saldējummīļu, lai baudītu koncertus, piedalīties dažādās interesantās aktivitātēs, un, protams, arī lai našķēties ar vairāk kā 100 dažādiem saldējuma veidiem no visas Latvijas. Kuri bija “saldākie” Saldējuma festivāla mirkļi? Aicinām lasīt zemāk un ieskatīties bilžu galerijā.

Lasīt vairāk
22.05.2019 9:00

“Rasēns” Dakteriem Klauniem šogad ziedo gandrīz 20 tūkstošus eiro

“Food Union” jau sesto gadu pēc kārtas atbalsta Dakterus Klaunus, šogad viņu darbībai kopā ar “Rasēns” pircējiem ziedojot 19 464,81 eiro. Noslēdzoties biedrības “Dr.Klauns” labdarības akcijai ar saukli “Palīdzi Dakteram Klaunam būt tur, kur viņu gaida!”, kopumā tika saziedoti 68 190 eiro, kas palīdzēs turpināt viņu darbu Latvijas slimnīcās, kā arī atklāt Dakteru Klaunu jauno skolu. 

Lasīt vairāk
21.05.2019 12:00

SALDĒJUMS PAR BRĪVU, “BERMUDU DIVSTŪRIS” UN CITI PĀRSTEIGUMI – SESTDIEN UZ JŪRMALU AICINA “SALDĒJUMA FESTIVĀLS”

Kas var būt labāks par saldējumu? Tikai ļoti daudz saldējumu, kas apēsti skaistajā Dzintaru pludmalē, klausoties “Bermudu Divstūra” un citu mūziķu koncertus! Šos un citus pārsteigumus  lielos un mazos, ģimenes un draugus šo sestdien, 25.maijā, aicina baudīt “Vislatvijas Sadējuma festivāls”. Pasākums notiks Jūrmalas Kūrorta svētku ietvaros un tas solās kļūt par vasaras sākuma gardāko notikumu.  

Lasīt vairāk
Vairāk jaunumu

Mediju kontaktpersona

Ērika Kirsone-Kriviņa 

As "Rīgas piena kombināts" sabiedrisko attiecību konsultante

erika.kirsone-krivina@mmacomms.lv

+371 26390540