Meklēt

Preses relīzes

AS „Rīgas Piena Kombināts” īsteno individuālo pētījumu numurs 1.2.1.1/16/A/004 “Jaunu saldējuma produktu izstrāde” Latvijas pārtikas kompetences centra (turpmāk - LPKC) projekta  ietvaros.

LPKC projekta mērķis ir atbalstīt vismaz 14 pētījumus atbilstoši definētajiem pētniecības virzieniem, attīstot jaunus produktus un tehnoloģijas nozarē un ieviešot tās ražošanā, tādējādi veicinot pētniecības un rūpniecības sektora sadarbību, kā arī nozares komersantu konkurētspējas paaugstināšanu.

Centrs savā darbībā aptver divus zinātniskos virzienus. Viens no tiem ir Latvijas ražotāju produktu tirgus palielināšana, tajā ietverot pētījumus par glabāšanas iepakojumiem, glabāšanas laiku un nosacījumus uzlabojušas tehnoloģijas, kā arī jaunus produktus plašākām tirgus preferencēm.

Otrs darbības virziens ir ražošanas pievienotās vērtības un konkurētspējas palielināšana. Šis darbības virziens ietver pārtikas blakusproduktu izmantošanas uzlabošanu augstākas pievienotās vērtības produktos, lauksaimniecības un augļkopības pētījumus resursu izmantošanas efektivitātes uzlabošanai – piemērotākas sugas, audzēšanas tehnoloģijas. Tāpat virziens ietver jaunus, inovatīvus produktus ar augstāku pievienoto vērtību, maksimāli izmantojot esošos tirgus, tehnoloģijas, citus ražošanas faktorus.

LPKC projekts tiek īstenots no 2016.gada 1.septembra līdz 2018.gada 31.decembrim. Kopējais ERAF atbalsta apjoms projektam sastāda 3 206 250 EUR.

Līdz šim “Rīgas Piena Kombināts” sadarbībā ar LPKC ir realizējis trīs pētījumus – “Skābo sūkalu izmantošanas iespēju izpēte piena produktu ražošanā”, “Termizācijas procesa izpēte skābpiena produktu apstrādei” un “Alternatīvo izejvielu izmantošana piena produktu ražošanā”.

Ziņa publicēta: 29.11.2018

24.04.2019 12:00

NORMUNDS STAŅĒVIČS KĻŪST PAR FOOD UNION VADĪTĀJU EIROPĀ

Ar šī gada aprīļa vidu līdzšinējais starptautiskās piena produktu un saldējuma ražošanas grupas Food Union finanšu direktors Eiropā un AS Rīgas piena kombināts valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs kļūst par Food Union Eiropas divīzijas vadītāju. Staņēviča pienākumos ietilps pārraudzīt un vadīt Food Union uzņēmumu attīstību Baltijas valstīs, Dānijā, Norvēģijā un Rumānijā.

Lasīt vairāk
29.03.2019 12:00

CITRONU “POLS” KĻŪST PAR 2018. GADA LABĀKO JAUNO PRODUKTU

28. martā norisinājās starptautiskā tirgus un patērētāju pētījumu uzņēmuma „Nielsen” balvas „Labākais jaunais produkts” svinīgā ceremonija, kurā tika piešķirtas balvas diviem “Food Union” produktiem – 2018.gada jaunumiem. Par labāko pagājušā gada jauno produktu tika atzīts  “Pols” ar citronu glazūru, kas vasarā ātri vien iekaroja Latvijas iedzīvotāju garšu kārpiņas. Savukārt mango biezpiena sieriņš „Kārums” ieguva trešo vietu, liecinot par sabiedrības vēlmi pēc eksotisko augļu garšām. 

Lasīt vairāk
21.03.2019 9:38

Sākas Food Union atbalstītā Dr. Klaunu akcija

Biedrība “Dr.Klauns” uzsāk savu ikgadēju labdarības akciju “Palīdzi Dakterim Klaunam būt tur, kur viņu gaida!”. “Food Union” Dr. Klaunus atbalsta jau sesto gadu pēc kārtas un arī šogad aicina līdz 29.aprīlim ziedot, iegādājoties “Rasēns” produktus vai ziedojot veikalos “Rimi Latvia” izvietotajās akcijas kastītēs. Tāpat ir iespējams pieslēgt regulāros maksājumus – ziedojumu internetbankā Dakteru Klaunu darba atbalstam. Visi saziedotie līdzekļi tiks novirzīti Dakteru Klaunu regulāram ikdienas darbam, un palīdzēs viņiem būt tur, kur gaida mazie pacienti, viņu vecāki un mediķi – Latvijas slimnīcās.

Lasīt vairāk
Vairāk jaunumu

Mediju kontaktpersona

Ērika Kirsone-Kriviņa 

As "Rīgas piena kombināts" sabiedrisko attiecību konsultante

erika.kirsone-krivina@mmacomms.lv

+371 26390540