Meklēt

Preses relīzes

Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union aizvadītajā gadā saglabājis kopējo apgrozījumu 2016.gada līmenī, tam sasniedzot gandrīz 116 miljonus eiro. Food Union uzņēmumu grupā ietilpstošās AS Rīgas piena kombināts un tās meitas uzņēmuma AS Valmieras piens kopējais apgrozījums 2017.gadā sasniedza 82,4 miljonus eiro, bet SIA Rīgas piensaimnieks apgrozījums bija 33,5 miljoni eiro.

Pērn Food Union izdevies būtiski palielināt eksporta ieņēmumus, kas sasniedza 11,9 miljonus eiro, kas ir teju par 18% vairāk nekā 2016. gadā. Galvenie eksporta tirgi 2017. gadā bija Azerbaidžāna, Lietuva, Krievija un Igaunija, vienlaikus ievērojami palielināti arī Food Union produkcijas eksporta apjomi uz Igauniju un Dāniju.

Atbilstoši uzņēmuma mērķiem, 2017.gadā Food Union turpināja fokusēties uz tādu stratēģiski nozīmīgu jomu attīstīšanu kā veselīgu un augstvērtīgu piena produktu un unikālu saldējuma ražošanu plašam patēriņam. Kopumā pērn radīti vairāk nekā 25 jauni produkti, starp kuriem īpaši veiksmīgi bija tādi saldējumi kā šokolādes plombīrs “Pols” vafeļu glāzītē un upeņu “Ekselence” ar Rīgas Melno balzāmu, kā arī “Kārums” siera kūkas, ar kuru palīdzību nostiprinājām savas pozīcijas desertu kategorijā”, stāsta Normunds Staņēvičs, Food Union grupas finanšu direktors Eiropā.

Aizvadītā gada nogalē Food Union grupa uzsāka arī darbu pie svaigo piena produktu Izcilības centra izveides, kurā līdz 2020.gadam plānots investēt 11,1 miljonus eiro. Rezultātā visa ražošana Rīgā koncentrēsies vienā jaunā un ar modernām iekārtām aprīkotā ražošanas cehā, tādējādi stiprinot Food Union līderpozīcijas inovatīvu produktu izstrādē un ļaujot paplašināt piedāvāto produktu klāstu. 

Atskatoties uz mūsu aizvadītā gada finanšu rezultātiem, ir būtiski saprast vairākas nianses. Pirmkārt, Latvijā Food Union grupā ir apvienoti un savstarpēji cieši integrēti trīs piena pārstrādes uzņēmumi, tāpēc to darbības rādītāji ir jāvērtē vienkopus. Otrkārt, 2017.gadā tika piedzīvotas ievērojamas svaigpiena cenu svārstības, tām no vēsturiski zemākā līmeņa uzkāpjot līdz augstākajam, kas viennozīmīgi ietekmēja arī mūsu biznesu”, skaidro Artūrs Čirjevskis, SIA Rīgas piensaimnieks valdes loceklis un Food Union grupas finanšu direktors Baltijā un NVS valstīs.

Food Union grupas kopējā bruto peļņa Latvijā 2017.gadā sasniedza 24,2 miljonus eiro apmēru. No tiem 14,7 miljoni eiro bija AS Rīgas piena kombināts un tās meitas sabiedrības AS Valmieras piens bruto peļņa, kas būtiskas piena izejvielu cenas pieauguma dēļ ir par 12% mazāk nekā 2016.gadā. Savukārt, SIA Rīgas piensamnieks bruto peļņa šajā pašā laika periodā bija 9,5 miljoni eiro, kas ir par 16% mazāk nekā pērn, kas arī skaidrojams ar būtisku izejvielu cenu kāpuma Eiropā ietekmi.

2017.gadā Food Union grupā Latvijā (Rīgā un Valmierā) tika nodarbināti ap 1250 darbinieki. Pērn uzņēmums valstij nodokļos samaksāja 9,2 miljonus eiro, turpretim 1,69 miljonus eiro ieguldīja savā attīstībā, tai skaitā ražošanas tehnoloģiju moderzinācijā, jaunu produktu izstrādē un infrastruktūras uzlabošanā.

 

 

03.07.2018 9:48

Našķējies ar saldējumu Pols un iegūsti balvas

Vairāk saldējuma, vairāk dāvanu! Sakrāj 40 saldējuma kociņus ar Pols logo un iegūsti kādu no 2403 Pols īpašajiem lācīšiem, savukārt 5 kociņus samaini pret saldējumu Pols Klasiskais

Lasīt vairāk
12.06.2018 15:34

RAUDZĒTI PIENA PRODUKTI: MĪTI UN PATIESĪBAS

Uztura speciālisti un ārsti visā pasaulē atzīst, ka piens un tā produkti ir neatņemama veselīga uztura piramīdas sastāvdaļa. Daudz ir dzirdēts par pienu un tā labvēlīgu ietekmi uz kaulu veselību, taču nedrīkst aizmirst, ka, pienu pārveidojot, gala produkta īpašības var uzlaboties vēl vairāk. Piens ir bagāts ar kalciju un olbaltumvielām, savukārt raudzēti jeb fermentēti piena produkti ar tā saucamajām “labajām” baktērijām  ir ne tikai labs kalcija un olbaltumvielu avots, bet arī sargā un lolo mūsu zarnu traktu. Par to, kur slēpjas raudzēto piena produktu burvība, stāsta uztura speciāliste un uzturzinātnes maģistre Ksenija Andrijanova.

Lasīt vairāk
28.05.2018 9:38

VISLATVIJAS SALDĒJUMA FESTIVĀLĀ APĒSTI 45 TŪKSTOŠI SALDĒJUMU UN IZVĒLĒTA JAUNĀ “JŪRMALAS SALDĒJUMA” GARŠA

Ieskandinot vasaras sezonas sākumu, 26.maijā Dzintaru pludmalē aizvadīts “Vislatvijas saldējuma festivāls”, kas pulcēja desmitiem tūkstošiem saldummīļu. Kopumā festivālā apēsts rekordliels saldējumu daudzumus – apmēram 4 tonnas jeb 45 tūkstoši porcijas, starp kuriem bija gan dažādi iecienīto zīmolu “Ekselence”, “Pols”, “Tio”, “Kārums” un “Rasēns” saldējumi, gan tādu Latvijas mājražotāju kā “Marybella”, “Gogelmogels”, “Skrīveru mājas saldējums”, “Rullējums”, “Grasbergs” un “Siguldas saldējums” atvēsinošie gardumi. Pasākumu organizēja Latvijas vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union - tradicionālo Jūrmalas Kūrorta svētku ietvaros.

Lasīt vairāk
Vairāk jaunumu

Mediju kontaktpersona

Ērika Kirsone-Kriviņa 

As "Rīgas piena kombināts" sabiedrisko attiecību konsultante

erika.kirsone-krivina@mmacomms.lv

+371 26390540