Meklēt

Preses relīzes

AS „Rīgas Piena Kombināts” īsteno individuālo pētījumu numurs 1.2.1.1/16/A/004 “Jaunu saldējuma produktu izstrāde” Latvijas pārtikas kompetences centra (turpmāk - LPKC) projekta  ietvaros.

LPKC projekta mērķis ir atbalstīt vismaz 14 pētījumus atbilstoši definētajiem pētniecības virzieniem, attīstot jaunus produktus un tehnoloģijas nozarē un ieviešot tās ražošanā, tādējādi veicinot pētniecības un rūpniecības sektora sadarbību, kā arī nozares komersantu konkurētspējas paaugstināšanu.

Centrs savā darbībā aptver divus zinātniskos virzienus. Viens no tiem ir Latvijas ražotāju produktu tirgus palielināšana, tajā ietverot pētījumus par glabāšanas iepakojumiem, glabāšanas laiku un nosacījumus uzlabojušas tehnoloģijas, kā arī jaunus produktus plašākām tirgus preferencēm.

Otrs darbības virziens ir ražošanas pievienotās vērtības un konkurētspējas palielināšana. Šis darbības virziens ietver pārtikas blakusproduktu izmantošanas uzlabošanu augstākas pievienotās vērtības produktos, lauksaimniecības un augļkopības pētījumus resursu izmantošanas efektivitātes uzlabošanai – piemērotākas sugas, audzēšanas tehnoloģijas. Tāpat virziens ietver jaunus, inovatīvus produktus ar augstāku pievienoto vērtību, maksimāli izmantojot esošos tirgus, tehnoloģijas, citus ražošanas faktorus.

LPKC projekts tiek īstenots no 2016.gada 1.septembra līdz 2018.gada 31.decembrim. Kopējais ERAF atbalsta apjoms projektam sastāda 3 206 250 EUR.

Līdz šim “Rīgas Piena Kombināts” sadarbībā ar LPKC ir realizējis trīs pētījumus – “Skābo sūkalu izmantošanas iespēju izpēte piena produktu ražošanā”, “Termizācijas procesa izpēte skābpiena produktu apstrādei” un “Alternatīvo izejvielu izmantošana piena produktu ražošanā”.

Ziņa publicēta: 29.11.2018

30.01.2019 12:00

Jaunu beļģu šokolādes "Kārums" biezpiena sieriņu ražošanā "Food Union" investē 625 tūkstošus eiro

Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums “Food Union” ir paplašinājis iemīļotā zīmola “Kārums” sortimentu ar jaunu produktu kategoriju, pirmo reizi radot jaunas formas biezpiena sieriņus ar pildījumu un beļģu šokolādes glazūru. Investīciju apmērs, kas ieguldīts jaunumu izstrādē un palaišanā tirgū, tai skaitā jaunās ražošanas līnijas iegādē, kas uzstādīta “Food Union” svaigo piena produktu Izcilības centrā, ir gandrīz 625 tūkstoši eiro. 

Lasīt vairāk
14.01.2019 17:31

Projekts „SIA “Rīgas Piensaimnieks” ražošanas apjoma palielināšana un jaunu produktu ieviešana”

Projekta mērķis:

Īstenot investīciju projektu, veikt ieguldījumus jaunu tehnoloģisko līniju iegādē, palielināt SIA “Rīgas Piensaimnieks” biezpiena sieriņu un jogurta ražošanas apjomus, ieviest ražošanā jaunus produktus un palielināt SIA “Rīgas Piensaimnieks” neto apgrozījumu.

Lasīt vairāk
13.12.2018 12:00

Izdota rokasgrāmata par koši pelēko latvieti – iepazīsim paši sevi!

Grāmata “Latvietis. 100 nacionālās īpatnības”, kuru sastādījis, skaidrojis un komentējis Ilmārs Šlāpins, ir stāsts par mums pašiem jeb rokasgrāmata par koši pelēko latvieti. Tā tapusi sieriņa Kārums virsvadībā, apkopojot tipisko latviešu spilgtākās īpatnības – vērojot viņus, izzinot domas, klausoties izteikumus, – tādā veidā atklājot patieso simtgades latviešu tēlu.

Lasīt vairāk
Vairāk jaunumu

Mediju kontaktpersona

Ērika Kirsone-Kriviņa 

As "Rīgas piena kombināts" sabiedrisko attiecību konsultante

erika.kirsone-krivina@mmacomms.lv

+371 26390540