Meklēt

Preses relīzes

Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums “Food Union, turpinot darbu pie svaigo piena produktu Izcilības centra izveides, iegādājies četras jaunas ražošanas līnijas. Tās visas jau ir piegādātas uz Rīgu un dažas no tām darbu uzsāks jau šī gada laikā. Kopējais investīciju apmērs, kas ieguldīts iekārtu iegādē, ir vairāk nekā 2,4 miljoni eiro. 

Ir apritējis gandrīz gads, kopš uzsākām darbu pie Izcilības centra izveides. Ar gandarījumu jāatzīst, ka pateicoties intensīvam un pārdomātam komandas darbam, uz šo brīdi jaunā ražošanas ceha būvniecība un iekārtošana norit atbilstoši plānotajam laika grafikam. Tādējādi jau tuvāko mēnešu laikā patērētājus pārsteigsim ar inovatīviem, gardiem un veselīgiem piena produktiem, kas ražoti ar  jaunāko iekārtu palīdzību, ” stāsta Normunds Staņēvičs, “Food Union” finanšu direktors Eiropā un AS “Rīgas piena kombināts” valdes priekšsēdētājs.

Lai kāpinātu uzņēmuma ražošanas jaudu un paplašinātu biezpienu sieriņu kategoriju ar jaunu formātu produktiem, iegādātas trīs inovatīvas tehnoloģijas: jauna līnija klasisku biezpiena sieriņu ražošanai, līnija biezpiena sieriņu ražošanai ar vakuumpildītājiem un pārkaisītāju un līnija biezpiena sieriņa ražošanai sendivča formā. Papildus iegādāta arī sieriņu iepakošanas palīgierīce, kas jauno produktu atvēršanas procesu padarīs vēl ērtāku un ātrāku. Šo iekārtu vērtība ir gandrīz 1,5 miljoni eiro.

Līdztekus ievērojamas investīcijas – vairāk nekā 970 tūkstošu eiro apmērā – ieguldītas jaunas dzeramo jogurtu līnijas iegādē. Uz tās ražotie produkti tiks pildīti jaunu iepakojumu risinājumos, kas būs ne tikai patērētājiem parocīgāki, bet arī pilnībā pārstrādājami, tādēļ videi draudzīgāki. Pašreiz jau notiek iekārtas veiktspējas testi, kuriem veiksmīgi noslēdzoties, jaunu jogurtu ražošanu uz tās plānots uzsākta šī gada novembrī, par ko detalizētāka informācija sekos atsevišķi.

Visas minētas iekārtas izgatavotas pēc īpašā “Food Union” pasūtījuma Eiropas Savienības valstīs.

Iepriekš jau ziņots, ka darbs pie svaigo piena produktu Izcilības centra izveides noritēs soli pa solim, līdz 2020.gadam investējot tajā vairāk nekā 11,1 miljonus eiro. Rezultātā visa ražošana Rīgā koncentrēsies jaunā un ar modernām iekārtām aprīkotā ražošanas cehā, tādējādi stiprinot Food Union līderpozīcijas inovatīvu produktu izstrādē un ļaujot paplašināt piedāvāto produktu klāstu. 

31.07.2019 12:00

FOOD UNION GRUPA LATVIJĀ PĒRN AUGUSI TEJU PAR 5%; APGROZĪJUMS SASNIEDZIS 121,5 MILJONUS EIRO

Starptautiskā piena produktu un saldējuma ražošanas grupa Food Union, kuras uzņēmumi ir pārstāvēti astoņās Eiropas valstīs, 2018. gadā Latvijas tirgū ir uzrādījusi rezultātus ar uzviju. Kā rāda grupas auditētie dati, pērn piena un saldējuma segmentā koncerns Latvijā strādājis ar summāro apgrozījumu 121,5 miljonu eiro apmērā, kas ir par 4,8% vairāk nekā 2017. gadā. To veido konsolidētais uzņēmuma AS Rīgas piena kombināts un tās meitas sabiedrības AS Valmieras piens 2018. gada apgrozījums 88,7 miljonu eiro apmērā un SIA Rīgas piensaimnieks apgrozījums 32,8 miljonu eiro apmērā.

Lasīt vairāk
18.07.2019 10:53

MAZĀK KALORIJU UN TIK PAT GARŠĪGS – “FOOD UNION” PĀRSTEIDZ AR BEZGRĒKA SALDĒJUMU “EKSELENCE”

Vai ir iespējams, ka saldējumā ir par trešdaļu mazāk kaloriju un cukura, bet tik pat laba garša un krēmīga tekstūra kā ierasts? Izklausās pārsteidzoši, taču tas ir kļuvis iespējams, pateicoties Latvijā vadošā piena pārstrādes uzņēmuma “Food Union” saldējuma meistariem, kuri radījuši bezgrēka saldējumu “Ekselence” ar diētiskāku sastāvu un unikālu recepti, daļu cukura aizstājot ar stēvijas ekstraktu. Šāda veida produktu uzņēmums Latvijas tirgum ir radījis pirmo reizi, tā attīstībā ieguldot ap 80 tūkstošus eiro. 

Lasīt vairāk
04.07.2019 13:29

Rīgas Piena Kombināts īsteno pētījumu par Saldējumu un skābpiena produktu attīstību

AS „Rīgas Piena Kombināts” īsteno individuālo pētījumu numurs 1.2.1.1/18/A/002 “Saldējumu un skābpiena produktu attīstība” Latvijas Pārtikas nozares kompetences centra (turpmāk - LPKC) projekta ietvaros.

LPKC mērķis ir atbalstīt vismaz 20 pētījumus atbilstoši definētajiem pētniecības virzieniem, attīstot jaunus produktus un tehnoloģijas nozarē un ieviešot tas ražošanā, tādējādi veicinot pētniecības un rūpniecības sektora sadarbību, kā arī nozares komersantu konkurētspējas paaugstināšanos.

Lasīt vairāk
Vairāk jaunumu

Mediju kontaktpersona

Ērika Kirsone-Kriviņa 

As "Rīgas piena kombināts" sabiedrisko attiecību konsultante

erika.kirsone-krivina@mmacomms.lv

+371 26390540