Meklēt

Preses relīzes

Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums “Food Union, turpinot darbu pie svaigo piena produktu Izcilības centra izveides, iegādājies četras jaunas ražošanas līnijas. Tās visas jau ir piegādātas uz Rīgu un dažas no tām darbu uzsāks jau šī gada laikā. Kopējais investīciju apmērs, kas ieguldīts iekārtu iegādē, ir vairāk nekā 2,4 miljoni eiro. 

Ir apritējis gandrīz gads, kopš uzsākām darbu pie Izcilības centra izveides. Ar gandarījumu jāatzīst, ka pateicoties intensīvam un pārdomātam komandas darbam, uz šo brīdi jaunā ražošanas ceha būvniecība un iekārtošana norit atbilstoši plānotajam laika grafikam. Tādējādi jau tuvāko mēnešu laikā patērētājus pārsteigsim ar inovatīviem, gardiem un veselīgiem piena produktiem, kas ražoti ar  jaunāko iekārtu palīdzību, ” stāsta Normunds Staņēvičs, “Food Union” finanšu direktors Eiropā un AS “Rīgas piena kombināts” valdes priekšsēdētājs.

Lai kāpinātu uzņēmuma ražošanas jaudu un paplašinātu biezpienu sieriņu kategoriju ar jaunu formātu produktiem, iegādātas trīs inovatīvas tehnoloģijas: jauna līnija klasisku biezpiena sieriņu ražošanai, līnija biezpiena sieriņu ražošanai ar vakuumpildītājiem un pārkaisītāju un līnija biezpiena sieriņa ražošanai sendivča formā. Papildus iegādāta arī sieriņu iepakošanas palīgierīce, kas jauno produktu atvēršanas procesu padarīs vēl ērtāku un ātrāku. Šo iekārtu vērtība ir gandrīz 1,5 miljoni eiro.

Līdztekus ievērojamas investīcijas – vairāk nekā 970 tūkstošu eiro apmērā – ieguldītas jaunas dzeramo jogurtu līnijas iegādē. Uz tās ražotie produkti tiks pildīti jaunu iepakojumu risinājumos, kas būs ne tikai patērētājiem parocīgāki, bet arī pilnībā pārstrādājami, tādēļ videi draudzīgāki. Pašreiz jau notiek iekārtas veiktspējas testi, kuriem veiksmīgi noslēdzoties, jaunu jogurtu ražošanu uz tās plānots uzsākta šī gada novembrī, par ko detalizētāka informācija sekos atsevišķi.

Visas minētas iekārtas izgatavotas pēc īpašā “Food Union” pasūtījuma Eiropas Savienības valstīs.

Iepriekš jau ziņots, ka darbs pie svaigo piena produktu Izcilības centra izveides noritēs soli pa solim, līdz 2020.gadam investējot tajā vairāk nekā 11,1 miljonus eiro. Rezultātā visa ražošana Rīgā koncentrēsies jaunā un ar modernām iekārtām aprīkotā ražošanas cehā, tādējādi stiprinot Food Union līderpozīcijas inovatīvu produktu izstrādē un ļaujot paplašināt piedāvāto produktu klāstu. 

14.01.2019 17:31

Projekts „SIA “Rīgas Piensaimnieks” ražošanas apjoma palielināšana un jaunu produktu ieviešana”

Projekta mērķis:

Īstenot investīciju projektu, veikt ieguldījumus jaunu tehnoloģisko līniju iegādē, palielināt SIA “Rīgas Piensaimnieks” biezpiena sieriņu un jogurta ražošanas apjomus, ieviest ražošanā jaunus produktus un palielināt SIA “Rīgas Piensaimnieks” neto apgrozījumu.

Lasīt vairāk
13.12.2018 12:00

Izdota rokasgrāmata par koši pelēko latvieti – iepazīsim paši sevi!

Grāmata “Latvietis. 100 nacionālās īpatnības”, kuru sastādījis, skaidrojis un komentējis Ilmārs Šlāpins, ir stāsts par mums pašiem jeb rokasgrāmata par koši pelēko latvieti. Tā tapusi sieriņa Kārums virsvadībā, apkopojot tipisko latviešu spilgtākās īpatnības – vērojot viņus, izzinot domas, klausoties izteikumus, – tādā veidā atklājot patieso simtgades latviešu tēlu.

Lasīt vairāk
12.12.2018 13:00

“RASĒNS” KLĀSTAM PIEVIENOJAS DIVI JAUNI JOGURTI AR KONFEKTĒM

Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union ir paplašinājis bērnu iecienītā zīmola Rasēns produktu klāstu ar diviem jauniem jogurtiemTie ir pieejami ar vaniļas un zemeņu-banānu garšu, un tos papildina piena šokolādes konfektes cukura glazūrā.

Lasīt vairāk
Vairāk jaunumu

Mediju kontaktpersona

Ērika Kirsone-Kriviņa 

As "Rīgas piena kombināts" sabiedrisko attiecību konsultante

erika.kirsone-krivina@mmacomms.lv

+371 26390540