Meklēt

Preses relīzes

Sākoties 2017.gada vasaras sezonai, Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union, kas vienlaikus ir arī saldējuma ražošanas līderis Baltijas valstīs, ir paplašinājis saldējumu klāstu ar 10 jauniem produktiem. Starp jaunumiem ir trīs gardēžu saldējumi Ekselence, pieci unikāli biezpiena sieriņa saldējumi Kārums, kā arī pa vienam leģendārā zīmola Pols un tradicionālā zīmola Klasika saldējumiem. Kopējās investīcijas, kuras uzņēmums ieguldījis jauno produktu izstrādē un palaišanā tirgū, ir ap 190 tūkstošiem eiro.

Gluži kā modes nozarē, arī saldējuma jomā ik gadu ienāk jaunas tendences un vēsmas. Iepriekšējos gados esam ieviesuši daudz un dažādus inovatīvus saldējumus, bet šogad īpašu uzsvaru liekam uz klasisku garšu jaunām interpretācijām un ne tik ierastām formām un tekstūrām. Mums ir arī ļoti svarīgi uzlabot esošo saldējumu sortimentu. Piemēram, šogad ļoti daudz domājām pie vafeļu kraukšķīguma uzlabošanas, kas mums arī izdevās. Ticam, ka starp šīs sezonas jaunumiem savus favorītus varēs atrast ikviens aukstā garduma cienītājs. Vienlaikus gribam uzsvērt, ka mūsu attieksme pret augstvērtīgām izejvielām nemainās – joprojām saldējumu ražojam no kvalitatīvākā Latvijas piena un saldā krējuma,” saka Sandra Usačeva, Food Union saldējumu zīmolu vadītāja.

Gardēžu saldējuma Ekselence klāsts šosezon bagātināts ar trim jaunumiem. Par prieku klasisku saldējumu uz kociņa cienītājiem radīts ļoti krēmīgais Ekselence vaniļas plombīra saldējums, kas pārklāts ar maigu piena šokolādes vai mandeļu-piena šokolādes glazūru. Bet tie, kuriem īpaši pie sirds ir Latvijas gastronomijai raksturīgās garšas, noteikti novērtēs Rīgas Melnā Balzāma upeņu Ekselence saldējumu lielajā vafeļu konusā. Kopumā zīmola Ekselence klāstā šobrīd ir jau 22 dažādu veidu saldējumi.

Starp šī gada lielākajiem jaunumiem ir arī unikālais biezpiena saldējums Kārums ar ļoti īpašu, maigi skābenu garšu, kas būs pa prātam tiem, kuriem cieņā ne pārāk saldi gardumi. Skābeno garšu nodrošina augstākās kvalitātes biezpiens, kas veido 40% no saldējuma sastāva. Tas pieejams kopumā piecos veidos - divu veidu Kārums klasiskais vaniļas biezpiena saldējums uz kociņa šokolādes vai karameļu glazūrās, divu veidu biezpiena saldējums lielajos ģimenes (750 ml) iepakojumos ar vaniļas garšu un aveņu mērci, kā arī viena veida multipakā. Pirmo reizi Kārums biezpiena saldējums ar vaniļas garšu pieejams komplektā ar 6 gabaliem mini porciju jeb 45 ml saldējumiem.

Kopš bērnības daudzu saldummīļu iecienītais saldējums Pols šovasar savus fanus iepriecinās ar šokolādes plombīra saldējumu ar tumšās šokolādes gabaliņiem kraukšķīgā mājas cukura vafeļu glāzītē.

Savukārt tradicionālais zīmols Klasika lutinās īpaši saldu mirkļu cienītājus ar karameļu saldējumu vafeļu konusā ar karameļu mērci, pārklāts ar karameļu-riekstu glazūru. Visiem Klasika saldējumiem tagad ir jauna, uzlabota un īpaši kraukšķīga vafele.

Jaunie zīmola Ekselence, Pols, Kārums un Klasika saldējumi pārdošanā jau ir pieejami tādos tirdzniecības tīklos kā Rimi, Maxima, Narvessen, Statoil, Sky, kā arī citos mazākos piemājas veikaliņos.

 

12.06.2018 15:34

RAUDZĒTI PIENA PRODUKTI: MĪTI UN PATIESĪBAS

Uztura speciālisti un ārsti visā pasaulē atzīst, ka piens un tā produkti ir neatņemama veselīga uztura piramīdas sastāvdaļa. Daudz ir dzirdēts par pienu un tā labvēlīgu ietekmi uz kaulu veselību, taču nedrīkst aizmirst, ka, pienu pārveidojot, gala produkta īpašības var uzlaboties vēl vairāk. Piens ir bagāts ar kalciju un olbaltumvielām, savukārt raudzēti jeb fermentēti piena produkti ar tā saucamajām “labajām” baktērijām  ir ne tikai labs kalcija un olbaltumvielu avots, bet arī sargā un lolo mūsu zarnu traktu. Par to, kur slēpjas raudzēto piena produktu burvība, stāsta uztura speciāliste un uzturzinātnes maģistre Ksenija Andrijanova.

Lasīt vairāk
28.05.2018 9:38

VISLATVIJAS SALDĒJUMA FESTIVĀLĀ APĒSTI 45 TŪKSTOŠI SALDĒJUMU UN IZVĒLĒTA JAUNĀ “JŪRMALAS SALDĒJUMA” GARŠA

Ieskandinot vasaras sezonas sākumu, 26.maijā Dzintaru pludmalē aizvadīts “Vislatvijas saldējuma festivāls”, kas pulcēja desmitiem tūkstošiem saldummīļu. Kopumā festivālā apēsts rekordliels saldējumu daudzumus – apmēram 4 tonnas jeb 45 tūkstoši porcijas, starp kuriem bija gan dažādi iecienīto zīmolu “Ekselence”, “Pols”, “Tio”, “Kārums” un “Rasēns” saldējumi, gan tādu Latvijas mājražotāju kā “Marybella”, “Gogelmogels”, “Skrīveru mājas saldējums”, “Rullējums”, “Grasbergs” un “Siguldas saldējums” atvēsinošie gardumi. Pasākumu organizēja Latvijas vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union - tradicionālo Jūrmalas Kūrorta svētku ietvaros.

Lasīt vairāk
25.05.2018 10:10

100 saldējuma veidi, koncerti un izklaides - rīt Jūrmalā notiks “Vislatvijas Saldējuma festivāls”

Jau rīt, 26.maijā, Jūrmalas Kūrortsvētku ietvaros norisināsies “Vislatvijas Saldējuma festivāls”, kas simboliski atklās vasaras un saldējuma ēšanas sezonu. Mazie un lielie aukstā garduma cienītāji visas dienas garumā par īpaši pievilcīgām cenām varēs nobaudīt dažnedažādus saldējumus, desertus un kokteiļus no tādiem iecienītiem saldējuma zīmoliem kā “Pols”, “Ekselence”, “Tio”, “Kārums” un “Rasēns”. Festivāla viesi varēs našķēties arī ar saldējumiem no tādiem Latvijas mājražotājiem kā “Marybella”, “Gogelmogels”, “Skrīveru mājas saldējums”, “Rullējums”, “Grasbergs” un “Siguldas saldējums”. 

Lasīt vairāk
Vairāk jaunumu

Mediju kontaktpersona

Ērika Kirsone-Kriviņa 

As "Rīgas piena kombināts" sabiedrisko attiecību konsultante

erika.kirsone-krivina@mmacomms.lv

+371 26390540