Meklēt

Preses relīzes

Sākoties 2017.gada vasaras sezonai, Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union, kas vienlaikus ir arī saldējuma ražošanas līderis Baltijas valstīs, ir paplašinājis saldējumu klāstu ar 10 jauniem produktiem. Starp jaunumiem ir trīs gardēžu saldējumi Ekselence, pieci unikāli biezpiena sieriņa saldējumi Kārums, kā arī pa vienam leģendārā zīmola Pols un tradicionālā zīmola Klasika saldējumiem. Kopējās investīcijas, kuras uzņēmums ieguldījis jauno produktu izstrādē un palaišanā tirgū, ir ap 190 tūkstošiem eiro.

Gluži kā modes nozarē, arī saldējuma jomā ik gadu ienāk jaunas tendences un vēsmas. Iepriekšējos gados esam ieviesuši daudz un dažādus inovatīvus saldējumus, bet šogad īpašu uzsvaru liekam uz klasisku garšu jaunām interpretācijām un ne tik ierastām formām un tekstūrām. Mums ir arī ļoti svarīgi uzlabot esošo saldējumu sortimentu. Piemēram, šogad ļoti daudz domājām pie vafeļu kraukšķīguma uzlabošanas, kas mums arī izdevās. Ticam, ka starp šīs sezonas jaunumiem savus favorītus varēs atrast ikviens aukstā garduma cienītājs. Vienlaikus gribam uzsvērt, ka mūsu attieksme pret augstvērtīgām izejvielām nemainās – joprojām saldējumu ražojam no kvalitatīvākā Latvijas piena un saldā krējuma,” saka Sandra Usačeva, Food Union saldējumu zīmolu vadītāja.

Gardēžu saldējuma Ekselence klāsts šosezon bagātināts ar trim jaunumiem. Par prieku klasisku saldējumu uz kociņa cienītājiem radīts ļoti krēmīgais Ekselence vaniļas plombīra saldējums, kas pārklāts ar maigu piena šokolādes vai mandeļu-piena šokolādes glazūru. Bet tie, kuriem īpaši pie sirds ir Latvijas gastronomijai raksturīgās garšas, noteikti novērtēs Rīgas Melnā Balzāma upeņu Ekselence saldējumu lielajā vafeļu konusā. Kopumā zīmola Ekselence klāstā šobrīd ir jau 22 dažādu veidu saldējumi.

Starp šī gada lielākajiem jaunumiem ir arī unikālais biezpiena saldējums Kārums ar ļoti īpašu, maigi skābenu garšu, kas būs pa prātam tiem, kuriem cieņā ne pārāk saldi gardumi. Skābeno garšu nodrošina augstākās kvalitātes biezpiens, kas veido 40% no saldējuma sastāva. Tas pieejams kopumā piecos veidos - divu veidu Kārums klasiskais vaniļas biezpiena saldējums uz kociņa šokolādes vai karameļu glazūrās, divu veidu biezpiena saldējums lielajos ģimenes (750 ml) iepakojumos ar vaniļas garšu un aveņu mērci, kā arī viena veida multipakā. Pirmo reizi Kārums biezpiena saldējums ar vaniļas garšu pieejams komplektā ar 6 gabaliem mini porciju jeb 45 ml saldējumiem.

Kopš bērnības daudzu saldummīļu iecienītais saldējums Pols šovasar savus fanus iepriecinās ar šokolādes plombīra saldējumu ar tumšās šokolādes gabaliņiem kraukšķīgā mājas cukura vafeļu glāzītē.

Savukārt tradicionālais zīmols Klasika lutinās īpaši saldu mirkļu cienītājus ar karameļu saldējumu vafeļu konusā ar karameļu mērci, pārklāts ar karameļu-riekstu glazūru. Visiem Klasika saldējumiem tagad ir jauna, uzlabota un īpaši kraukšķīga vafele.

Jaunie zīmola Ekselence, Pols, Kārums un Klasika saldējumi pārdošanā jau ir pieejami tādos tirdzniecības tīklos kā Rimi, Maxima, Narvessen, Statoil, Sky, kā arī citos mazākos piemājas veikaliņos.

 

19.04.2018 13:59

FOOD UNION PAPLAŠINA SALDĒJUMU KLĀSTU AR 8 JAUNUMIEM

Tuvojoties siltajam gada laikam, Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union, kas vienlaikus ir arī saldējuma ražošanas līderis Baltijas valstīs, nāk klajā ar astoņiem saldējuma jaunumiem. Šogad gan ar tradicionālām, gan pavisam jaunām garšām un veidiem ir papildināts tādu saldējuma zīmolu klāsts kā Ekselence, Kārums, Pols un Tio, kā arī radīts pilnīgi jauns saldējums uz kociņa – Rasēns.  Kopējās investīcijas, kuras uzņēmums ieguldījis jaunu produktu attīstībā, ir ap 150 tūkstošiem eiro. 

Lasīt vairāk
19.04.2018 13:54

Rīgas Piena Kombināts īsteno pētījumu par alternatīvo izejvielu izmantošanu piena produktu ražošanā

AS „Rīgas Piena Kombināts” īsteno individuālo pētījumu numurs 1.2.1.1/16/A/004 “Alternatīvo izejvielu izmantošana piena produktu ražošanā” Latvijas pārtikas kompetences centra (turpmāk - LPKC) projekta  ietvaros.

Lasīt vairāk
06.04.2018 10:11

Food Union “Piensaimnieku forums 2018” pulcē Latvijas lielākos piensaimniekus un starptautiskus ekspertus

Šī gada 23.martā norisinājās jau otrais Latvijas vadošā piena pārstrādes uzņēmuma Food Union “Piensaimnieku Forums”. Pasākums pulcēja gandrīz simts Latvijas lielākos  un nozīmīgākos piena ražotājus un piena nozares dalībniekus, lai kopīgi smeltos pieredzi no ārvalstu ekspertiem un diskutētu ar pašmāju viedokļu līderiem par piena nozares attīstību Latvijā - efektivitāti, konkurētspēju un ienesību.

Lasīt vairāk
Vairāk jaunumu

Mediju kontaktpersona

Linda Mežgaile

As "Rīgas piena kombināts" sabiedrisko attiecību konsultante
 

linda.mezgaile@mmacomms.lv

T + 371 6724 0571

M + 371 2977 2050