Meklēt

Preses relīzes

Šī gada 23.martā norisinājās jau otrais Latvijas vadošā piena pārstrādes uzņēmuma Food Union “Piensaimnieku Forums”. Pasākums pulcēja gandrīz simts Latvijas lielākos  un nozīmīgākos piena ražotājus un piena nozares dalībniekus, lai kopīgi smeltos pieredzi no ārvalstu ekspertiem un diskutētu ar pašmāju viedokļu līderiem par piena nozares attīstību Latvijā - efektivitāti, konkurētspēju un ienesību.

Pasākumu atklāja Food Union padomes priekšsēdētāja vietnieks Harijs Panke, kurš, pateicoties ilggadīgam darba nozarē, ir kļuvis par atzītu piensaimniecības ekspertu. Tad sekoja Zemkopības ministrijas valsts sekretāra vietnieces Pārslas Rigondas Krieviņas prezentācija, kurā viņa atklāja lietas, kas ietekmēs piena nozares tālāko darbību.

“Piensaimnieku forumu 2018” ar savu dalību pagodināja arī vairāki starptautiski piensaimniecības eksperti. Tā pasākuma īpašais viesis – Pat Dillonn, Teagasc Īrijas dzīvnieku un zāļzemju pētniecības un inovāciju centra Dzīvnieku un zālaugu pētniecības un inovāciju programmas vadītājs, uzstājās ar aizraujošu prezentāciju par Īrijas piena nozares attīstību – tās mērķiem un risinājumiem. Savukārt Igaunijas Dzīves zinātņu institūta Agrārās ekonomikas un mārketinga nodaļas pārstāvis Aadi Remmik klātesošos pasākuma dalībniekus iepazīstināja ar dažādiem efektīvas piensaimniecības piemēriem no Igaunijas, kurus varētu pārņemt arī Latvija.

Pasākuma ietvaros norisinājās arī paneļdiskusija par tēmu “Kādus mērķus būtu jāuzstāda Latvijai piena nozares attīstībai?“. Diskusiju moderēja izdevniecības Latvijas Mediji portāla “laukos.la.lv” redaktore Ingrīda Mičāne. Par tēmu diskutēja un savās pārdomās  ar foruma dalībniekiem dalījās Food Union pārstāvji – valdes priekšsēdētāja vietnieks Harijs Panke un finanšu direktors Eiropā Normunds Staņēvičs, Valsts sekretāra vietniece Zemkopības ministrijā Pārsla Rigonda Krieviņa un SIA Agro Dzelzava pārstāvis Rene Naygaard.

 

25.05.2018 10:10

100 saldējuma veidi, koncerti un izklaides - rīt Jūrmalā notiks “Vislatvijas Saldējuma festivāls”

Jau rīt, 26.maijā, Jūrmalas Kūrortsvētku ietvaros norisināsies “Vislatvijas Saldējuma festivāls”, kas simboliski atklās vasaras un saldējuma ēšanas sezonu. Mazie un lielie aukstā garduma cienītāji visas dienas garumā par īpaši pievilcīgām cenām varēs nobaudīt dažnedažādus saldējumus, desertus un kokteiļus no tādiem iecienītiem saldējuma zīmoliem kā “Pols”, “Ekselence”, “Tio”, “Kārums” un “Rasēns”. Festivāla viesi varēs našķēties arī ar saldējumiem no tādiem Latvijas mājražotājiem kā “Marybella”, “Gogelmogels”, “Skrīveru mājas saldējums”, “Rullējums”, “Grasbergs” un “Siguldas saldējums”. 

Lasīt vairāk
11.05.2018 11:22

Aicina uz “Vislatvijas Saldējuma festivālu” Jūrmalas Kūrorta svētkos

Lai garšīgi atzīmētu vasaras sezonas sākumu, Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union sadarbībā ar Jūrmalas pilsētu aicina uz “Vislatvijas Saldējuma festivālu”, kas 26.maijā norisināsies Jūrmalas Kūrorta svētku ietvaros. Pasākumā lieliskas mūzikas pavadījumā būs iespējams nogaršot ap 100 dažādiem saldējumiem no visas Latvijas. Saldējuma festivāls norisināsies Dzintaru pludmalē iepretim Turaidas ielas izejai uz jūru. Ieeja pasākumā ir bezmaksas.

Lasīt vairāk
08.05.2018 11:37

Kārums 4.maijā pārsteidz airBaltic pasažierus ar iemīļotiem biezpiena sieriņiem

Par godu Latvijas simtgades svinību sākumam un Baltā galdauta svētkiem šī gada 4.maijā Food Union sadarbībā ar nacionālo lidsabiedrību airBaltic cienāja tā pasažierus ar iemīļotajiem Kārums biezpiena sieriņiem īpašajā jubilejas iepakojumā. Pasažieri bija īpaši pārsteigti un priecīgi, saņemot tik gardu un patriotisku sveicienu valsts svētkos. 

 

Lasīt vairāk
Vairāk jaunumu

Mediju kontaktpersona

Ērika Kirsone-Kriviņa 

As "Rīgas piena kombināts" sabiedrisko attiecību konsultante

erika.kirsone-krivina@mmacomms.lv

+371 26390540