Meklēt

Preses relīzes

Šī gada 23.martā norisinājās jau otrais Latvijas vadošā piena pārstrādes uzņēmuma Food Union “Piensaimnieku Forums”. Pasākums pulcēja gandrīz simts Latvijas lielākos  un nozīmīgākos piena ražotājus un piena nozares dalībniekus, lai kopīgi smeltos pieredzi no ārvalstu ekspertiem un diskutētu ar pašmāju viedokļu līderiem par piena nozares attīstību Latvijā - efektivitāti, konkurētspēju un ienesību.

Pasākumu atklāja Food Union padomes priekšsēdētāja vietnieks Harijs Panke, kurš, pateicoties ilggadīgam darba nozarē, ir kļuvis par atzītu piensaimniecības ekspertu. Tad sekoja Zemkopības ministrijas valsts sekretāra vietnieces Pārslas Rigondas Krieviņas prezentācija, kurā viņa atklāja lietas, kas ietekmēs piena nozares tālāko darbību.

“Piensaimnieku forumu 2018” ar savu dalību pagodināja arī vairāki starptautiski piensaimniecības eksperti. Tā pasākuma īpašais viesis – Pat Dillonn, Teagasc Īrijas dzīvnieku un zāļzemju pētniecības un inovāciju centra Dzīvnieku un zālaugu pētniecības un inovāciju programmas vadītājs, uzstājās ar aizraujošu prezentāciju par Īrijas piena nozares attīstību – tās mērķiem un risinājumiem. Savukārt Igaunijas Dzīves zinātņu institūta Agrārās ekonomikas un mārketinga nodaļas pārstāvis Aadi Remmik klātesošos pasākuma dalībniekus iepazīstināja ar dažādiem efektīvas piensaimniecības piemēriem no Igaunijas, kurus varētu pārņemt arī Latvija.

Pasākuma ietvaros norisinājās arī paneļdiskusija par tēmu “Kādus mērķus būtu jāuzstāda Latvijai piena nozares attīstībai?“. Diskusiju moderēja izdevniecības Latvijas Mediji portāla “laukos.la.lv” redaktore Ingrīda Mičāne. Par tēmu diskutēja un savās pārdomās  ar foruma dalībniekiem dalījās Food Union pārstāvji – valdes priekšsēdētāja vietnieks Harijs Panke un finanšu direktors Eiropā Normunds Staņēvičs, Valsts sekretāra vietniece Zemkopības ministrijā Pārsla Rigonda Krieviņa un SIA Agro Dzelzava pārstāvis Rene Naygaard.

 

03.07.2018 9:48

Našķējies ar saldējumu Pols un iegūsti balvas

Vairāk saldējuma, vairāk dāvanu! Sakrāj 40 saldējuma kociņus ar Pols logo un iegūsti kādu no 2403 Pols īpašajiem lācīšiem, savukārt 5 kociņus samaini pret saldējumu Pols Klasiskais

Lasīt vairāk
22.06.2018 9:59

“FOOD UNION” GRUPA LATVIJĀ SAGLABĀ APGROZĪJUMU 116 MILJONU EIRO APMĒRĀ UN PAR 18% KĀPINA EKSPORTA IEŅĒMUMUS

Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union aizvadītajā gadā saglabājis kopējo apgrozījumu 2016.gada līmenī, tam sasniedzot gandrīz 116 miljonus eiro. Food Union uzņēmumu grupā ietilpstošās AS Rīgas piena kombināts un tās meitas uzņēmuma AS Valmieras piens kopējais apgrozījums 2017.gadā sasniedza 82,4 miljonus eiro, bet SIA Rīgas piensaimnieks apgrozījums bija 33,5 miljoni eiro. 

Lasīt vairāk
12.06.2018 15:34

RAUDZĒTI PIENA PRODUKTI: MĪTI UN PATIESĪBAS

Uztura speciālisti un ārsti visā pasaulē atzīst, ka piens un tā produkti ir neatņemama veselīga uztura piramīdas sastāvdaļa. Daudz ir dzirdēts par pienu un tā labvēlīgu ietekmi uz kaulu veselību, taču nedrīkst aizmirst, ka, pienu pārveidojot, gala produkta īpašības var uzlaboties vēl vairāk. Piens ir bagāts ar kalciju un olbaltumvielām, savukārt raudzēti jeb fermentēti piena produkti ar tā saucamajām “labajām” baktērijām  ir ne tikai labs kalcija un olbaltumvielu avots, bet arī sargā un lolo mūsu zarnu traktu. Par to, kur slēpjas raudzēto piena produktu burvība, stāsta uztura speciāliste un uzturzinātnes maģistre Ksenija Andrijanova.

Lasīt vairāk
Vairāk jaunumu

Mediju kontaktpersona

Ērika Kirsone-Kriviņa 

As "Rīgas piena kombināts" sabiedrisko attiecību konsultante

erika.kirsone-krivina@mmacomms.lv

+371 26390540