Meklēt

Preses relīzes

Šī gada 23.martā norisinājās jau otrais Latvijas vadošā piena pārstrādes uzņēmuma Food Union “Piensaimnieku Forums”. Pasākums pulcēja gandrīz simts Latvijas lielākos  un nozīmīgākos piena ražotājus un piena nozares dalībniekus, lai kopīgi smeltos pieredzi no ārvalstu ekspertiem un diskutētu ar pašmāju viedokļu līderiem par piena nozares attīstību Latvijā - efektivitāti, konkurētspēju un ienesību.

Pasākumu atklāja Food Union padomes priekšsēdētāja vietnieks Harijs Panke, kurš, pateicoties ilggadīgam darba nozarē, ir kļuvis par atzītu piensaimniecības ekspertu. Tad sekoja Zemkopības ministrijas valsts sekretāra vietnieces Pārslas Rigondas Krieviņas prezentācija, kurā viņa atklāja lietas, kas ietekmēs piena nozares tālāko darbību.

“Piensaimnieku forumu 2018” ar savu dalību pagodināja arī vairāki starptautiski piensaimniecības eksperti. Tā pasākuma īpašais viesis – Pat Dillonn, Teagasc Īrijas dzīvnieku un zāļzemju pētniecības un inovāciju centra Dzīvnieku un zālaugu pētniecības un inovāciju programmas vadītājs, uzstājās ar aizraujošu prezentāciju par Īrijas piena nozares attīstību – tās mērķiem un risinājumiem. Savukārt Igaunijas Dzīves zinātņu institūta Agrārās ekonomikas un mārketinga nodaļas pārstāvis Aadi Remmik klātesošos pasākuma dalībniekus iepazīstināja ar dažādiem efektīvas piensaimniecības piemēriem no Igaunijas, kurus varētu pārņemt arī Latvija.

Pasākuma ietvaros norisinājās arī paneļdiskusija par tēmu “Kādus mērķus būtu jāuzstāda Latvijai piena nozares attīstībai?“. Diskusiju moderēja izdevniecības Latvijas Mediji portāla “laukos.la.lv” redaktore Ingrīda Mičāne. Par tēmu diskutēja un savās pārdomās  ar foruma dalībniekiem dalījās Food Union pārstāvji – valdes priekšsēdētāja vietnieks Harijs Panke un finanšu direktors Eiropā Normunds Staņēvičs, Valsts sekretāra vietniece Zemkopības ministrijā Pārsla Rigonda Krieviņa un SIA Agro Dzelzava pārstāvis Rene Naygaard.

 

13.12.2018 12:00

Izdota rokasgrāmata par koši pelēko latvieti – iepazīsim paši sevi!

Grāmata “Latvietis. 100 nacionālās īpatnības”, kuru sastādījis, skaidrojis un komentējis Ilmārs Šlāpins, ir stāsts par mums pašiem jeb rokasgrāmata par koši pelēko latvieti. Tā tapusi sieriņa Kārums virsvadībā, apkopojot tipisko latviešu spilgtākās īpatnības – vērojot viņus, izzinot domas, klausoties izteikumus, – tādā veidā atklājot patieso simtgades latviešu tēlu.

Lasīt vairāk
12.12.2018 13:00

“RASĒNS” KLĀSTAM PIEVIENOJAS DIVI JAUNI JOGURTI AR KONFEKTĒM

Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union ir paplašinājis bērnu iecienītā zīmola Rasēns produktu klāstu ar diviem jauniem jogurtiemTie ir pieejami ar vaniļas un zemeņu-banānu garšu, un tos papildina piena šokolādes konfektes cukura glazūrā.

Lasīt vairāk
29.11.2018 17:24

Rīgas Piena Kombināts īsteno pētījumu par jaunu saldējuma produktu izstrādi

AS „Rīgas Piena Kombināts” īsteno individuālo pētījumu numurs 1.2.1.1/16/A/004 “Jaunu saldējuma produktu izstrāde” Latvijas pārtikas kompetences centra (turpmāk - LPKC) projekta  ietvaros.

Lasīt vairāk
Vairāk jaunumu

Mediju kontaktpersona

Ērika Kirsone-Kriviņa 

As "Rīgas piena kombināts" sabiedrisko attiecību konsultante

erika.kirsone-krivina@mmacomms.lv

+371 26390540